Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’exposarà com es troba el funcionament de l’agermanament i la situació actual a Puerto Cabezas

Des de fa uns 30 anys, Vilafranca està agermanada amb Puerto Cabezas/Bilwi, municipi de la Regió de la Costa Nord del Carib, a Nicaragua.

En el marc de l’agermanament s’han desenvolupat nombroses activitats de cooperació. Actualment hi ha diverses iniciatives en execució i es preparen nous projectes.

Des del Servei de Solidaritat i Cooperació de  l’Ajuntament de Vilafranca i des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, en col·laboració amb l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas,  es presentarà a la ciutadania de Vilafranca, l’estat d’execució d’aquests projectes i donar a conèixer l’actual context sociopolític de Puerto Cabezas/Bilwi, derivat de les recents eleccions municipals.

El novembre de 2017, van tenir lloc les eleccions municipals a Nicaragua i, com a conseqüència, en el cas concret de Puerto Cabezas, es preveu un relleu en l’Alcaldia. El govern local, des de fa uns anys encapçalat per Reynaldo Francis, del partit Yátama, estarà des d’aquest mes de gener, dirigit pel Front Sandinista, tornant a l’Alcaldia Henry Herman.

Aquests seran els continguts de la presentació pública que es portarà a terme dijous, a les set de la tarda, a l’Escorxador de Vilafranca amb la participació de la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo; d’un representant de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas; de Xavier Ruiz, tècnic resident a Managua, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i de la Responsable de l’Àrea d’Amèrica Llatina del mateix Fons Català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: