Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició del mercat d’intercanvi de roba i complements ha tingut una gran participació

L’ha organitzat La Bresca, el grup de consum del Casal Popular de Vilafranca, i al llarg del matí s’han fet més de 200 intercanvis de roba.

El Casal Popular de Vilafranca ha acollit la segona edició d’aquesta proposta que es fa des del grup de consum del Casal Popular de Vilafranca i que complementa les iniciatives que ja fa de manera habitual en altres àmbits del consum. Des de La Bresca, Dani Xavier remarca que la intenció és veure el consum d’una manera diferent i procurant que no hi hagi transacció monetària.
Aquesta com dèiem era la segona edició, la primera es va fer el gener de l’any passat també després de les festes de Reis. El funcionament és que la persona interessada aporta una peça de roba, i a canvi obté un tiquet per canviar-lo per una altra peça de roba.
Durant tot el matí de dissabte va haver-hi un degoteig de gent que va anar passant pel Casal Popular. L’organització xifra en més de 200 els intercanvis duts a terme. Les permutes eren no monetàries, per tant no s’hi han mogut diners, però des de la Bresca calculen que tota la roba intercanviada es podria valorar en uns 3.000 euros.
Des de l’organització es valora molt positivament que any rere any hi hagi més gent que aposti per modificar els seus hàbits de consum. Mercats d’intercanvi com aquest i tants d’altres que se celebren al cap de l’any per tot el Penedès contribueixen a construir una economia alternativa, horitzontal, col·laborativa i solidària, fora de la lògica capitalista.
La Bresca és un grup de consum que aposta per canviar la manera d’entendre les relacions econòmiques i de consum. Hi participen una quinzena de famílies, tot i que estan oberts a rebre’n de noves, i a hores d’ara ja compten amb diversos productors que els proveeixen d’aliments ecològics i de proximitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: