Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El PTT Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques engega Vilabicis Solidàries

El PTT Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques engega Vilabicis Solidàries

El programa s’engega amb una campanya pels instituts de Vilafranca per donar a conèixer el projecte i demanar donacions de bicicletes en desús.

VilaBicis Solidàries és un projecte pedagògic que utilitza la bicicleta com a eix transversal per treballar diversos aspectes mediambientals, socials i metodològics. El projecte planteja recuperar bicicletes en desús, reparar-les, pintar-les de color groc i distribuir-les a col·lectius de persones
desfavorides per anar a treballar o per anar a l’institut.
Dins de l’àmbit mediambiental es posa en valor el reciclatge i la mobilitat sostenible i s’afegeix la dimensió social a través de la donació de les bicicletes un cop reparades. A més, el projecte està centrat en l’alumnat,
afavorint el desenvolupament de competències bàsiques comunicatives,
metodològiques i personals. D’acord amb aquest objectiu, els alumnes han
simulat una empresa creant departaments liderats per ells mateixos.
Està previst portar a terme la captació de bicicletes durant els mesos de gener i febrer, paral·lelament, els joves participaran a un taller sobre
mecànica de bicicletes que els permetrà adquirir els coneixements i habilitats necessàries per portar a terme el reciclatge d’aquests vehicles. Finalment, al mes d’abril, es farà la donació de les bicicletes restaurades.
El Programa de Transició al Treball, que acull a trenta alumnes en les especialitats de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, i d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, es duu a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: