Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El ple de Sant Martí posa de manifest la feblesa del govern i l’enfrontament amb el PDeCAT

El ple de Sant Martí posa de manifest la feblesa del govern i l’enfrontament amb el PDeCAT

El ple va posar de manifest les dificultats de l’actual equip de govern, amb 3 regidors, per poder tirar endavant propostes davant el bloqueig del PDeCAT i el regidor no adcrit.

El ple ordinari celebrat a Sant Martí Sarroca el passat 25 de gener va servir per extreure’n dues conclusions. Una que l’equip de govern, tot i estar en minoria, segueix aportant propostes per dinamitzar el municipi i que el PDeCAT, principal partit de l’oposició, amb l’ajuda del regidor no adscrit Manel Romanos, pensa rebutjar qualsevol proposta per provocar el col·lapse. Pel que fa al grup municipal socialista Movem Sant Martí, ara a l’oposició, va votar a favor d’alguns projectes que ja s’havien iniciat quan
formaven part del Govern, però els seus vots no van ser suficients.
La coalició entre CUP i ERC que formen el govern, va portar al ple el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal “Penedès 360º” per a la promoció del territori, el projecte d’instal·lació d’una caldera de biomassa per abaratir costos energètics a les instal·lacions municipals, el conveni per a la prestació del servei del taxi a nivell de municipis, el conveni per al manteniment del camí Roca Vidal conjuntament amb Torrelles de Foix i el Montmell, el projecte de la reforma de la piscina municipal i l’interior dels vestidors, el projecte per a la renovació de la xarxa d’aigua potable al barri de la Rovira Roja i el projecte de construcció d’una pèrgola al pati de parvulari de l’escola.
Pràcticament tots els punts van ser rebutjats per el PDeCAT i el
regidor no adscrit, fet que provoca que es rebutgin 534.000€ en subvencions per millores del municipi. Ramon Carbó va al·legar que no pensava donar suport a cap proposta del govern municipal.
Va avisar que els projectes no es podien executar perquè no s’havien aprovat els pressupostos, però alhora ja va avançar que tampoc pensava aprovar-los.
L’alcalde Antoni Ventura va indicar que no votar a favor de les propostes presentades, algunes de les quals va dir, fins i tot estaven al programa de CiU, era anar en contra del municipi, amb l’únic objectiu d’erosionar el Govern. Va acusar Ramon Carbó de pensar només en les properes eleccions per poder sortir ell a la foto. Ventura va oferir-li que sortís igualment a la foto donant suport ara als projectes, tot dient-li que per el govern municipal l’important no és qui fa les coses, sinó poder fer les coses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: