Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila s’ha tornat a omplir reclamant la llibertat dels presos polítics

Aquest dimarts feia exactament 3 mesos des de que es va decretar l’ingrés a la presó preventiva i sense fiança del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i del president de l’ANC, Jordi Sánchez.

Les dues entitats van convocar aquest dimarts a les vuit del vespre concentracions ciutadanes davant dels ajuntaments de les capitals de comarca i a Vilafranca la plaça es va tornar a omplir. L’objectiu era el de mantenir viu el record i no afluixar en la reivindicació de la seva llibertat i també dels consellers empresonats.

La coordinadora de la ANC a Vilafranca, Esther Güell, assenyala que com a societat no hem de permetre que una situació tant greu ens acabi semblant normal.

Güell assenyala que els propers dies tornaran a ser molt intensos i demana calma i confiança a la ciutadania.

Per la seva banda el president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, també destaca que l’inici del nou mandat presenta algunes incerteses però que no es pot permetre sucumbir a les amenaces del govern de l’estat.

Entre els ciutadans que van assistir a la concentració hi havia la vilafranquina Iberia Soler, que té un fill a Polònia, on també els catalans que hi viuen mantenen al reivindicació.

L’acte d’aquest dimarts es va iniciar amb la intervenció d’un grup de cantaires dirigits per Joan Terrades que van cantar el Cant dels Ocells.

Tot seguit Jordi Parellada i Esther Güell van llegir un manifest criticant l’actuació de l’estat espanyol, assenyalant que els Jordis no han comès cap delicte i que el seu empresonament suposa també empresonar la societat catalana. Desprès del manifest es van escoltar els primers crits de la gent demanant llibertat i va començar l’actuació de músics del Penedès amb el Cant dels Ocells.

Tot seguit Joan Terrades va llegir una carta de Jordi Cuixart emplaçant a la ciutadania a no defallir.

Desprès els músics i els cantaires van tocar i cantar l’Estaca de Lluís Llach. I acabada la cançó la Mònica Hernàndez va llegir una carta que la filla de Jordi Sánchez li va escriure al seu pare però que no li va poder lliurar. I l’acte va finalitzar amb els Segadors i crits de llibertat presos polítics.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: