Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla de Bages inicia el cicle d’aquest 2018 de “Tastem els vins de les Biblioteques amb DO”

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, se suma al projecte Biblioteques amb DO oferint, mes a mes, una degustació de vins i caves dels cellers que col·laboren amb cadascuna de les biblioteques.

Aquest 2018 el cicle s’ha iniciat amb la DO Pla de Bages. Aquest dimecres al vespre s’oferia el tast coordinat pel responsable de la taverna del Vinseum Pere Escudé i presentat per l’enòleg del Celler El Molí, Gerard Escudé. L’enòleg va explicar que al bell mig de Catalunya, es troba una illa vinícola en què uns sòls pobres i el rigor climàtic ofereixen uns rendiments de raïm curts, però d’una qualitat excel·lent.

El picapoll és la varietat autòctona més emblemàtica, i dóna lloc a uns vins blancs lleugers, però els vins negres hi tenen un pes important.

La DO Pla de Bages és una de les últimes que es va crear a Catalunya, en una zona que antigament havia estat la de major plantació de vinya, però que la fil.loxera i la industrialització van fer que es convertís en la DO més petita. Havia arribat a les 25.000 hectàrees i actualment en té tot juts 500.

El 2018 té lloc la sisena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el cas del Penedès el Vinseum, acull un cop al mes, un tast dels vins de la DO escollida en el projecte.

L’edició de 2018 ha incrementat un 24% la participació respecte a l’any passat, amb 66 biblioteques que es preveu que organitzin 368 activitats amb 18.500 assistents. Aquestes dades confirmen la consolidació d’un projecte que es va iniciar el 2013 amb 25 biblioteques i que té per un dels seus principal pilars una extensa xarxa de col·laboradors tant del sector públic com del privat.

La propera sessió del tast de vins de les Biblioteques amb DO al Vinseum tindrà lloc el dimecres 21 de febrer, amb la D.O. Costers del Segre.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: