Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la plaça Doctor Bonet de l’Espirall arriben a la recta final

Aquesta actuació forma part del projecte d’intervenció integral del barri de l’Espirall i correspon a la part del nou espai cívic que acollirà principalment l’àmbit associatiu i d’entitats del barri.

Al mes de setembre van començar les obres de rehabilitació d’equipaments i de la plaça Dr. Bonet. Aquesta actuació forma part del projecte d’intervenció integral del barri de l’Espirall i correspon a la part del nou espai cívic que acollirà principalment l’àmbit associatiu i d’entitats del barri. Recordem que les obres estan consistint en la rehabilitació dels dos edificis existents, els quals incorporen una sèrie d’equipaments de servei al barri.

Ambdues construccions, que daten del 1967, quedaran renovades, especialment pel que fa al seu aïllament tèrmic i acústic. Com a actuacions principals, s’està fent una redistribució interior, quedaran renovades algunes instal·lacions, i rehabilitades totalment les façanes dels edificis que modificaran la seva qualitat i eficiència tèrmica.  Un altre punt clau és l’enderrocament d’ una part de l’edifici que s’interposava entre les places Pau Casals i Dr. Bonet per tal donar major amplitud a la connexió entre ambdós espais públics. La idea és que en el seu lloc es disposi un cos de major alçada que vertebrarà formalment aquest punt singular entre les dues places. En paral·lel, s’estan portant a terme les obres de reurbanització de la mateixa plaça Dr. Bonet, la qual disposarà d’un nou arbrat de majors dimensions i bancs per a seure. També es millorarà la recollida de les aigües pluvials i es renovaran algunes voreres de panot en mal estat.

Aquesta intervenció de rehabilitació, tant la part d’urbanització de la plaça com la intervenció als edificis, millorarà la qualitat i eficiència general d’aquests equipaments al servei del barri, i alhora, s’ampliarà la relació de l’espai amb la plaça Pau Casals que ja ha estat recentment urbanitzada, renovant en conjunt aquest espai públic central al barri de l’Espirall.

Recordem també que amb aquestes es va suscitar una polèmica entre els veïns pel reclamat Centre Cívic de l’Espirall. La plataforma Gent del Barri considera que en cap cas les obres són per a construir un Centre Cívic, sinó que senzillament es reparen uns edificis molt antics, es millora el seu aïllament i es reorganitzen alguns espais.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: