Diumenge, 21 de gener de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Les noves plantacions de vinya a la DO Cava queden limitades al 0’1% els propers tres anys

Una resolució publicada pel Ministeri d’Agricultura el 29 de desembre fixa per al 2018 la superfície d’autoritzacions de nova plantació de vinya que es podrà concedir a l’Estat espanyol.

Respecte al cava s’ha acordat una ampliació inferior a altres DO, però no s’ha acceptat completament la recomanació que es feia des del consell regulador.

El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, apunta que el Ministeri no ha fet cas al 100% de la seva recomanació de deixar a 0 l’increment de noves plantacions de vinya per al cava, tot i que al final s’ha aprovat una quantitat molt reduïda, de 172 hectàrees.

Pere Bonet assenyala que la limitació de plantacions busca afavorir la comercialització del producte.

La resolució del Ministeri només accepta parcialment la recomanació aprovada pel Consell Regulador de la denominació d’origen Cava de limitar durant tres anys, el(2018, el 2019 i el 2020 a 0,1 hectàrees les noves plantacions, a 0 hectàrees les replantacions i també 0 hectàrees de conversions dels antics drets en autoritzacions en el seu àmbit geogràfic.

En aquest cas la Unió de Pagesos ha emès un comunicat en el que assenyala que són les pròpies denominacions les que disposen de les dades objectives que els permeten prendre decisions sobre el seu potencial productiu i la seva situació de mercat, i defensa que es respectin les recomanacions dels consells reguladors corresponents.

Un consell regulador, el del Cava, que aquest inici d’any entrarà en la renovació de la junta. El primer trimestre s’ha de publicar la convocatòria d’eleccions i Pere Bonet apunta que no es presentarà a la reelecció. Assenyala que en els darrers quatre anys ha pogut desenvolupar la millora dels caves Premium i ha fet realitat el nou cava de paratge qualificat.

 

Enquesta

El govern del PP facilitarà que tinguem de nou…

Programació

Ràdio Vilafranca

08:00
Música essencial
Mendelssohn - Simfonies 'Italiana' i 'Escocesa'
09:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón
09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs

Penedès Televisió

07:45
Agenda 2030
Ocupació digna i creixement econòmic
08:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Caterina Tallón.
08:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: