Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una nova xarxa d’assaig augmentarà la seguretat en els assaigs dels Castellers de Vilafranca

Els Verds estan desenvolupant una innovadora doble xarxa que ha de permetre augmentar la seguretat en els assaigs en cas de caiguda, recollint per separat el pom de dalt i el tronc del castell.

En aquest inici de temporada, els Castellers de Vilafranca estant treballant intensament per millorar la seguretat en els seus assaigs. Des ja fa algun temps estudien un nou model de xarxa protectora per els assaigs que ha de substituir la que han estat utilitzant fins ara. Joan Badell, president dels Verds, comenta que és un projecte innovador que té com a objectiu garantir una major seguretat als castellers que pugen a les construccions en els assaigs. Una xarxa pensada de manera expressa per als castells, i que no sigui únicament dissuasiva, sinó que realment garanteixi que no es faci ningú mal en cas de caiguda.
La novetat principal és que es tractarà d’una doble xarxa que ha de permetre recollir d’una banda el pom de dalt i de l’altra el tronc del castell, augmentant així la seguretat.
Aquests dies s’estan acabant de fer els estudis i correccions amb el tècnics que estan desenvolupant aquesta idea innovadora, i els Castellers de Vilafranca esperen poder disposar de la nova xarxa de cara als primers assaigs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: