Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou llibre de Jordi Llavina es presenta avui a l’Església de Sant Valentí de Les Cabanyes

Aquest dimecres dia 3 de gener, a les set de la tarda, tindrà lloc la presentació a l’Església de Sant Valentí de Les Cabanyes, el nou llibre del autor Jordi Llavina, amb el títol “Ermita”.

L’autor, gelidenc i llicenciat en filologia catalana, tria aquest indret de l’església de Sant Valentí, com a referencia al títol de la seva nova obra “Ermita”, en que reflecteix les vivències viscudes durant la seva infantesa a la pujada a l’ermita Sant Pere del Puig de la Selva del Camp i que ens endinsa en un viatge en els records, arrels familiars i als anys transcorreguts, i ens exposa en plena ascensió els seus perquès actuals i les seves ànsies de futur.

De l’església de Sant Valentí de Les Cabanyes (XII-XIII), en tenim la primera referencia històrica el 1056. Al segle XII va passar a mans de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem, va ser una de les primeres propietats d´aquesta ordre monàstica a Catalunya, Al segle XIV els Hospitalers es varen traslladar a Vilafranca on continuaren amb la seva tasca, que posteriorment va servir per la creació del primer hospital. A l’església encara es conserven restes de pintura romànica  del S.XIII i XIV.

Actualment s´hi celebren actes culturals com la “Nit Poètica de Sant Jordi” i altres esdeveniments de petit format. Per  aquest any 2018 l’Ajuntament té previst que entri en funcionament la museïtzació de l’església i donar a conèixer aquest indret del Penedès carregat d’història i que fou el començament de la implantació dels Hospitalers de Jerusalem a la nostra comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: