Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lleugera frenada en la percepció de millora en els negocis entre els empresaris de la FEGP

A primers d’aquest mes de gener els empresaris de la Federació han rebut una nova Enquesta de Clima Empresarial, que ha servit per copsar les seves sensacions en la recta final del passat 2017.

Els resultats de la quarta onada del 2017 de l’Enquesta de Clima Empresarial aporten aquesta lleugera frenada en la tendència de millora de la marxa del negoci. És pràcticament el mateix el nombre d’empresaris que manifesten que la marxa del negoci és ‘Bona’ i els que manifesten que és ‘Normal’, però la petita diferència segueix creixent en favor de ‘normal’.
Preguntats sobre l’evolució del negoci respecte el trimestre anterior, només el 20% manifesten que ‘Ha millorat’, quan fa un any eren el 55% i havia arribat al 62% a principis de 2017. Es manté en canvi el nombre d’empresaris que manifesten que el negoci ha empitjorat, que és només del 10%. Un comportament similar s’aprecia quan es consulta sobre la facturació, els preus de venda i l’ocupació, amb una majoria d’empresaris que apunten que es manté els nivell del trimestre anterior.
Pel que fa a les perspectives per al proper trimestre, l’opinió dels empresaris reflexa una recuperació de l’optimisme. Augmenten molt significativament el nombre d’empresaris que opinen que el negoci millorarà i que la facturació augmentarà. Segueixen sent molt pocs els que manifesten previsions pessimistes, concretament el 10%.
Finalment, en aquesta ocasió s’ha tornat a acompanyar l’Enquesta de Clima Empresarial amb una pregunta sobre conjuntura. Més de la meitat dels empresaris manifesten que la situació política que viu Catalunya no ha afectat la marxa del negoci. Només un 10% manifesten que ho han notat fortament. Són resultats pràcticament idèntics a la pregunta que es va fer a principis d’octubre.
L’Enquesta de Clima Empresarial, plantejada com un panell d’opinió i prospecció, ofereix trimestralment dades de l’opinió dels empresaris representats per la FEGP en relació a la marxa del seu negoci. Els enquestats, que han estat triats com una mostra representativa del teixit empresarial del territori, responen a un total d’onze preguntes en relació a tres aspectes de la marxa del negoci: la situació actual, l’evolució respecte el trimestre anterior i la previsió de cara al proper trimestre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: