Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ANC torna a mobilitzar la ciutadania encartellant la vila demanant la llibertat dels presos

Dissabte a la tarda els voluntaris van omplir Vilafranca de cartells demanant la llibertat de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueres i Joaquim Forn.

Al punt de les 6 de la tarda, la plaça de la Vila va anar acollint les persones que van respondre a la crida que feia l’Assemblea Nacional Catalana de Vilafranca per tal de fer una nova acció reivindicativa demanant la llibertat de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueres i Joaquim Forn, que encara són a la presó.
Des de l’Assemblea, el seu secretari a la vila, Àlvar Mascaró, comentava que com en altres ocasions es dividirien per barris i per carrers per tal de mirar de cobrir tot Vilafranca.
La voluntat és continuar mostrant també suport als quatre empresonats, i mantenir la demanda que l’estat els deixi en llibertat. Mascaró comentava que es mostren esperançats en la nova etapa política que s’ha obert ja amb la constitució del nou Parlament i que ha de continuar amb la restitució de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Remarca que l’estat treballa amb l’estratègia de la por, i que cal perdre aquesta por per continuar endavant.
En aquest sentit, des de l’ANC consideren també que cal mantenir-se actius, i seguir fent visible la demanda de llibertat i apostant per la República.
Des de l’ANC s’insisteix també en que cal sobre tot no normalitzar aquesta situació de persones empresonades per les seves idees i de mobilitzacions per demanar la seva llibertat, que no té res de normal en una societat democràtica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: