Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’agermanament amb Puerto Cabezas continua actiu i treballa en nous projectes

Després de 30 anys d’agermanament l’esperit es manté viu. Entre les propostes que s’impulsen hi ha millores en un alberg que acull dones que han sofert maltractes, oferint-los formació i seguretat.

L’escorxador de Vilafranca acollia dijous al vespre un acte de presentació de l’estat d’execució dels diferents projectes que s’estan duent a terme a la població nicaragüenca de Puerto Cabezas en el marc de l’agermanament entre ambdues poblacions.
Des de fa uns 30 anys, Vilafranca està agermanada amb Puerto Cabezas/Bilwi, municipi de la Regió de la Costa Nord del Carib, a Nicaragua. La regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, comentava que l’agermanament continua actiu i amb nous projectes. Destacava que s’impulsen millores en un alberg d’acollida per a dones maltractades, sobre tot en temes de formació i seguretat.
A banda es presentava a la ciutadania de Vilafranca, l’actual context sociopolític de Puerto Cabezas/Bilwi, derivat de les recents eleccions municipals. En aquest sentit el canvi a l’alcaldia no hauria de representar un inconvenient per tirar endavant aquests projectes.
Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Xavier Ruiz cap de l’Àrea d’Amèrica Llatina, apuntava també que s’està preparant ara un projecte europeu de suport a la recollida de residus que podria permetre que una delegació de Puerto Cabezas visités el 2018 Vilafranca.
Sobre els darrers moviments polítics, Ruiz comentava que Nicaragua és encara un país complicat, però que els resultats de les municipals havien estat ben acceptats a Puerto Cabezas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: