Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Cuscó presenta un nou llibre sobre la figura de Francesc Pujols

La cita és aquest dijous 1 de febrer a les 7 de la tarda a la Torre de les Hores de Martorell.

El nou llibre del filòsof i musicòleg vilafranquí Joan Cuscó porta el nom “Les arts i els artistes, Francesc Pujols i la crítica literària i artística” i ha estat publicat per Edicions i Propostes Culturals Andana. En el volum, Cuscó fa un estudi del pensament artístic de Pujols i recull els principals articles i textos que va escriure i pronunciar sobre la seva manera de comprendre i de desplegar la teoria de l’art. Cuscó apunta que aquest llibre neix amb la voluntat de completar un recull que el mateix Pujols va fer en vida.

Francesc Pujols, nascut a Barcelona el 1882, va ser un escriptor i filòsof il·lustre del nostre territori. El 1926 va marxar a viure a Martorell i des de ben jove passava els estius a Vilafranca, ja que la seva mare és descendent del Bisbe Morgades. Ha escrit obres dramàtiques, textos sobre filosofia però també crítica d’art. En aquest nou llibre de Joan Cuscó, es vol posar de manifest la seva importància en el terreny de l’art, que apunta que és menys coneguda.

El llibre està dividit en dues parts, una sobre teoria artística i l’altra sobre artistes concrets. El músic Jaume Pahissa, l’arquitecte Antoni Gaudí, el pintor Salvador Dalí o el dibuixant Xavier Nogués són alguns dels noms propis que Francesc Pujols va reivindicar en els seus textos.

Joan Cuscó ja li havia dedicat altres llibres com “Francesc Pujols i Morgades. El filòsof heterodox” l’any 2008 i “Francesc Pujols i la filosofia” el 2012.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: