Dissabte, 22 de setembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Fòrum Berger Balaguer acull una exposició sobre Ramon Llovet amb motiu del seu centenari

La mostra es pot visitar al Fòrum Berger Balaguer fins el 4 de març. Recull quadres de col·leccionistes del Gran Penedès, i ha estat preparada per el seu fill, Roger Llovet.

Aquest divendres al vespre s’inaugura l’exposició “Ramon Llovet (1917-1987). Més enllà de la realitat”, que es podrà visitar al Fòrum Berger Balaguer fins el 4 de març. Es tracta d’una mostra creada en motiu del centenari del naixement de l’artista. Roger Llovet, fill del pintor estava aquesta matí acabant de polir els darrers detalls de l’exposició abans d’inaugurar aquesta tarda. Recordava que s’han fet tres exposicions per recordar el centenari del naixement del seu pare, i que totes han estat diferents. Aquesta de Vilafranca té la particularitat que recull obres de col·leccionistes del Gran Penedès.
Les altres dues es van fer una al Museu Pau Casals i l’altra a la ciutat de Barcelona; però amb obres diferents de les que es podran veure aquests dies a Vilafranca.
El títol de l’exposició és Més enllà de la realitat, i Roger Llovet explica que fa referència a l’estil pictòric del seu pare, que marxava dels quadres més figuratius a d’altres més espirituals.
L’exposició permet també adquirir un llibre que s’ha editat amb motiu d’aquest centenari, i que recull la seva vida i també la seva obra, escrit per Bernat Puigdollers, historiador i crític d’art.
Tant l’exposició com el llibre són el resultat d’un projecte sobre la vida i obra de Ramon Llovet, un dels creadors oblidats de després de la Guerra Civil Espanyola. La pintura de Llovet rememora aquells dies en el quals l’art entrava a les cases amb facilitat i oferia mons on, sense perdre la consciència del dolor, s’hi cercaven moments de pau.

Enquesta

L'onada de feixisme que amenaça Europa...

Programació

Ràdio Vilafranca

14:30
Re-programa't
Entrenar-se en l'art de viure
15:00
Via Mix
Música electrònica, amb Jordi Via i Joan Rubió
17:00
Mixtures
Músiques del món i clàssics populars

Penedès Televisió

14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
14:30
De festa
Festa del barri de la Girada / Festa Major de Vilafranca. Dies 31, 1 i 2
15:00
El nostre patrimoni
Les fonts de l'Alt Penedès (1991)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: