Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Festes de Sant Raimon també han tingut havaneres, amb el grup Xató

Diumenge a la tarda la música va continuar sent protagonista dels actes de les Festes de Sant Raimon.

Tot i que l’hivern no és una època de l’any molt associada a les cantades d’havaneres, aquest estil de música no hi ha faltat enguany i ha anat a càrrec del grup vilafranquí Xató.

Això sí, no ha estat una cantada a l’aire lliure, sinó en un marc de gran sonoritat com és l’auditori del Fòrum Berger Balaguer. Un espai que va impedir el repartiment del típic rom cremat a la mitja part del concert.

El concert es va fer tot d’una tirada, per poder compartir el rom un cop acabat. En el repertori no hi van faltar clàssics com la Bella Lola o el meu avi.

El grup d’havaneres Xató, format actualment pel tenor Joan Parellada, Anna Peret a l’acordió, el baríton Jordi González i el baix Ramon Sol, que també toca la guitarra. El grup va néixer a Vilafranca l’any 2000 de la mà de Magí Sol, Ivan Barrio, Jordi González i Ramon Sol.  El 2011 l’Anna Peret i el Joan Parellada van rellevar a Ivan Barrio i Magí Sol.

El concert d’aquest diumenge passat no serà l’únic del grup Xató al Forum Berger. També participaran en el festival MusicVeu, amb un concert especial el proper 27 de maig, repetint l’espectacle que van estrenar per Festa Major a Vilafranca l’estiu passat, titulat Far per tornar i amb participació de rapsodes i ballarins.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: