Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa dels Tres Tombs de Vilafranca trasllada la tradició al carrer

Els Tradicionals tres Tombs a la Rambla de La Girada van cloure la festa davant l’expectació del públic, sobretot dels més petits.

Un any més, el diumenge després de Sant Antoni Abat han tingut lloc els tradicionals tres Tombs a Vilafranca del Penedès. Uns 150 cavalls i una trentena de carruatges es van trobar aquest diumenge al matí a la zona esportiva per participar a l’esmorzar del carreter. Era l’inici de la jornada de festa i un dels moments indispensables de la celebració, com explica Josep Baqués, president de l’Associació Amants dels Cavalls Sant Antoni Penedès.

La festa de Sant Antoni Abat de Vilafranca va agafant pes després de la seva recuperació fa ja molts anys. Es basa, no només en el protagonisme dels cavalls, sinó també en la recuperació i exhibició de les antigues feines del camp.

A Vilafranca hi havia genets i carreters de diverses poblacions del Gran Penedès. L’Encarna Plantón, per exemple, ve d’una nissaga familiar que es dedica als cavalls a Vilanova i la Geltrú.

Després de l’esmorzar, cavalls i carruatges van iniciar el recorregut pels carrers de la vila fins arribar a l’església de Sant Francesc, on tenia lloc la benedicció dels animals.

D’allà, la comitiva va arribar fins a la Rambla de la Girada. A la mateixa Rambla, des de primera hora del matí, hi havia instal·lades les parades del col·lectiu d’artesans i brocanters aprofitant la celebració dels Tres Tombs. La responsable del col·lectiu, Anna Subirats, explicava, però, que hi havia poques parades per les probabilitats que fes vent, tot i que al final va fer bon dia. També comentava que les vendes afluixen a mesura que avança el mes.

Els Tradicionals tres Tombs a la Rambla de La Girada van cloure la festa davant l’expectació del públic, sobretot dels més petits. També hi va haver la possibilitat de comprar el tortell de Sant Antoni, que serveix per ajudar a finançar la festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: