Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una escaladora ha estat rescatada pels Bombers en estat crític a Subirats

La dona ha estat reanimada després de precipitar-se en fer escalada esportiva i ha estat traslladada a l’Hospital de Bellvitge en estat crític.

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest migdia en un accident de muntanya a Subirats amb 4 vehicles i un helicòpter de rescat.

Segons els Bombers de la Generalitat, l’avís l’ha donat poc abans de les dues del migdia un company de l’escaladora que estava amb ella a la zona d’escalada del Castell de Subirats. La dona, de 39 anys, s’ha precipitat mentre feia escalada esportiva i ha patit un traumatisme al cap i una fractura al braç com a conseqüència de la caiguda.

El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) ha extret la dona inconscient de la paret d’escalada i l’han baixat fins al peu de paret. Allà mateix, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers (GEM) han atès l’accidentada. Li han estat realitzant maniobres de reanimació cardiopulmonar i han aconseguit recuperar-la de l’aturada cardiorespiratòria.

L’helicòpter de rescat dels Bombers ha extret la ferida de la zona de difícil accés on es trobava i l’helicòpter medicalitzat del SEM l’ha traslladat en estat crític a l’Hospital Universitari de Bellvitge. També s’han activat per aquest servei una ambulància convencional del SEM i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: