Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC presenta al Ple de l’Ajuntament de Vilafranca una moció de suport al manifest Somescola.cat

Junt amb persones vinculades a la comunitat educativa el grup municipal d’ERC de Vilafranca ha explicat els continguts d’una moció que presenten per a la seva aprovació en el Ple d’aquest dimarts.

En nom del col.lectiu el mestre, David Sanahuja,  destaca que el manifest de la Plataforma Somescola és un decàleg “per la consolidació, protecció i millora del model educatiu català”. Les entitats aplegades sota el paraigua de Somescola han fet una crida a la comunitat educativa i a la societat en conjunt per seguir posant en valor l’èxit de l’escola catalana davant els atacs rebuts. Sobretot perquè la llengua és una eina de cohesió social.

La regidora portaveu del grup municipal d’ERC a Vilafranca, Mònica Hill, destaca que l’objectiu de la moció és el de donar suport al model d’escola catalana, donar també suport als professors i finalment treballar per la seva millora que continuï sent un suport a la lluita contra les desigualtats socials.

Mònica Hill recorda que els informes de les proves de coneixements demostren que els escolars catalans dominen bé tant la llengua catalana com la castellana.

Per la seva banda el regidor, Pere Sabat, ha incidit en el fet que les crítiques a l’escola catalana responen a una estratègia política de l’estat i que no hi ha cap correlació entre l’escolarització i l’increment de l’independentisme, contràriament al que diuen les acusacions d’adoctrinament. Sabat apunta que cal recuperar el més aviat possible la sobirania del país i constituir un govern en el que la conselleria d’educació pugui tornar a exercir amb normalitat.

 

 

 

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: