Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El darrer dia de l’any alguns comerços de Vilafranca van obrir portes

Va ser una jornada irregular de vendes i horaris.

Aquest any les vigílies de Nadal i de Cap d’Any han coincidit en diumenge i a Vilafranca el comerç ha apostat per obrir portes. Així, doncs, el darrer dia del 2017, aquest diumenge passat, hi havia comerços oberts a la capital de l’Alt Penedès. No tots , ni tots amb els mateixos horaris. Va ser una jornada irregular en aquest sentit i també en la valoració de resultats per part dels comerços. En general tots parlaven d’una jornada molt tanquil.la. en alguns casos es mostraven satisfets, per haver pogut oferir als clients les compres de darrera hora, abans de la nit de cap d’any. Especialment els establiments de roba o de roba interior. Altres tipus de productes com complements, parament de la llar o joguines van viure una jornada sense intensitat. Com es tractava d’obrir portes a poques hores d’acomiadar l’any, la roba va ser la protagonista. A altres establiments, com per exemple Cal Sedasser, la compra era més pausada, tot i que es mostraven satisfets d’haver obert portes. En general tothom coincidia a assenyalar que el dia 24 de desembre va ser més fort de vendes que no pas el 31. Per exemple en relació a les joguines, el 31 era un dia d’entrar amb família, i per tan més difícil de concretar la venda. L’Antònia Bonell de Ca la Madrona ens explicava com decideixen els comerços l’obertura en dia festiu. Per la seva banda la Dolors Fuentes de la botiga Color Q apunta que en general les vendes d’aquest any són similars a les de l’any passat. Potser perquè la crisi econòmica ha fet que elsw clients no facin compres tan compulsives. L’associació Centre Vila va intentar aquest darrer dia de l’any fixar un horari europeu en l’obertura de les botigues, però no se’n va ensortir i finalment cada establiment va fer l’horari que més li va interessar. Tot i que la majoria de botigues només van obrir diumenge al matí. Així el balanç del darrer dia de l’any ha estat irregular, tan pel que fa al seguiment de la jornada de portes obertes, com pels horaris i el resultat final de vendes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: