Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha renovat el web www.penedescultura.cat

El web incorpora com a novetat un catàleg d’entitats culturals.

Aquest dijous el saló de sessions del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit l’acte de presentació del web penedescultura. El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, remarca que es tracta de la renovació d’una pàgina web que estava en funcionament des del 2009 i que s’ha posat al dia amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquest portal web és una iniciativa del Servei de Cultura del Consell Comarcal, en col·laboració amb el Servei Comarcal de Joventut i el Pla Territorial Educatiu de l’Alt Penedès.

Xavier Lluch destaca que és una eina de suport als municipis petits de la comarca.

Al web hi col·laboren els 27 ajuntaments de la comarca i més de 300 agents culturals de l’Alt Penedès, entre entitats, grups, professionals i empreses.

El conseller de Cultura, Raimon Gusi, apunta que a més de l’agenda d’activitats, s’incorpora un catàleg que pot servir de promoció per entitats i grups de la comarca.

L’ús del catàleg per la contractació d’activitats culturals facilitarà la recepció de subvencions per part del Consell Comarcal.

A més de la presentació del web davant de regidors i tècnics de cultura, l’assessor de Cultura de la Diputació de Barcelona, Josep Mª Vall, també va presentar el catàleg de serveis del 2018 que la Diputació ofereix als ajuntaments.

Una novetat és una línia de suport a projectes culturals organitzats entre diversos municipis amb el nom de Projectes Culturals Mancomunats.

El conjunt del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona té una dotació de 67’6M€, amb 259 recursos diferents d’assitència i cooperació amb els ajuntaments. Un d’aquests recursos ha servit per la renovació del web penedescultura amb una subvenció de 7.000€.

Mitjançant l’Agenda d’Activitats Culturals del web renovat els ajuntaments poden donar a conèixer totes les activitats que organitzen. És un servei lliure i gratuït i es pot publicar i editar de manera autònoma.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: