Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La col·lecció d’etiquetes de VINSEUM creix gràcies al dipòsit de Freixenet

Freixenet ha ingressat en dipòsit a VINSEUM un fons de 394 etiquetes de diferents productes de cava i vi elaborats per aquesta empresa.

Aquestes etiquetes s’incorporen a la col·lecció que ja tenia VINSEUM i que es pot consultar al Centre de Documentació VINSEUM.

La donació correspon a 150 documents únics, és a dir, sense tenir en compte els materials repetits. En concret es tracta de 94 etiquetes frontals,  30 collarins, 13 contraetiquetes,  8 medalles i 5 banderoles.

El material se suma a la col·lecció del museu de 2.852 etiquetes catalogades, corresponents a 2.019 models diferents. La col·lecció, tot i que està formada majoritàriament per etiquetes, també inclou collarins, contraetiquetes, sobres, papers de carta, postals publicitàries, etc. Per altra banda, la col·lecció no només inclou etiquetes de vi tranquil, sinó també etiquetes d’escumosos , licors i altres productes vínics. El material procedeix de cellers del Penedès, però també de la resta de Catalunya, d’Espanya i també d’alguns països estrangers com França, Alemanya, Itàlia o Argentina.

Aquesta col·lecció passa a formar part del projecte del museu que documenta i millora l’estat de conservació d’aquests fons que ja guarda i que mira d’ampliar mitjançant una campanya de comunicació feta als cellers catalans. D’aquesta manera VINSEUM vol posar en valor un element gràfic que és testimoni d’una part de la cultura del vi que forma part també de la història del disseny gràfic català i del màrqueting del vi.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: