Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de l’ampolla ha recollit 59 palets d’ampolles sense etiqueta i 9 amb etiqueta

Per comparar amb l’edició anterior, l’any 2017 es van recollir 35 palets d’ampolles netes i 25 amb etiqueta.

Les xifres definitives de la recollida, en nombre d’ampolles i en diners resultants, encara no es coneixen però sí que hi ha una xifra de palets: 59 amb ampolles netes, és a dir sense etiqueta, i 9 palets amb ampolles amb l’etiqueta. Per comparar amb l’edició anterior, l’any 2017 es van recollir 35 palets d’ampolles netes i 25 amb etiqueta.

La campanya de l’ampolla s’ha fet durant el dissabte pels carrers de Vilafranca i d’altres pobles de la comarca amb la participació d’uns 250 voluntaris. Aquest any se celebrava la 35a edició de la iniciativa, que recull ampolles de cava buides per a vendre-les i dedicar els diners resultants a una entitat o projecte benèfic, en aquest cas a l’associació de malalts de càncer i familiars Ampert.
El responsable de Joves Cristians de Vilafranca, Joanjo González, explicava l’organització de la campanya dissabte al vespre a l’aparcament de la FECA, on se centralitzava la recollida.

Com comentava González, enguany s’afegia a la recollida el projecte El Contenidor d’Or, una competició entre ciutats en la qual participa Vilafranca per augmentar la ràtio de reciclatge de vidre. Per al Contenidor d’Or, la Campanya de l’ampolla ha omplert dos contenidors sencers de vidre per reciclar.

Les primeres valoracions, dissabte al vespre, eren positives perquè ha augmentat considerablement el nombre d’ampolles sense etiqueta autoadhesiva recollides. En part gràcies a la col·laboració de petites caves.

La campanya de l’ampolla està organitzada per una comissió i duta a terme per la gent del GEP, l’Agrupament Escolta, els grups de post comunió i confirmació i altres voluntaris. També Ampert, l’associació beneficiària, ha cobert una zona de Vilafranca amb els seus propis voluntaris.
Des del GEP, el monitor Esteve Ollé era l’encarregat de coordinar la recollida al centre de la Vila.

Està previst que a finals del mes que ve hi hagi les dades definitives de la campanya de l’ampolla 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: