Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El calendari de La Llum del Nord ha arribat a la seva dotzena edició

Amb la col•laboració de la Biblioteca Torras i Bages i l’Ajuntament de Vilafranca aquest dissabte l’Associació La Llum del Nord presentava el seu calendari.

La coordinadora de l’entitat, Asma Harti, explicava que cada any el calendari té un lema diferent i per aquest 2018 s’ha triat “Temps d’amor” donant a conèixer el personatge d’Ibn Arabí. Es tracta d’un sufí del segle XIII, un poeta va promoure la pau interreligiosa.

En el calendari també es fa referència a les diferents ciutats de la mediterrània on va viure.

El calendari de La Llum del Nord ha arribat a la seva dotzena edició.

El 2007, i per primera vegada a Catalunya, es va editar un calendari solar i lunar unificat. Amb un disseny molt clar, se sobreposa el calendari musulmà lunar sobre la base del calendari cristià solar. Després de cada mes hi ha les explicacions de les festivitats d’ambdós almanacs, tant en àrab com en català.

Aquesta iniciativa de La Llum del Nord compta amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos, de la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Ajuntament de Vilafranca.

L’edició d’aquest calendari té com a objectiu el coneixement mutu dels trets culturals de totes dues comunitats a través de les seves festes i vol servir d’eina a tots els interessats per crear ponts de diàleg entre la població autòctona i la nouvinguda.

Al acabar la presentació es va fer una lectura de poemes d’Ibn Arabí en àrab i en català i tot seguit el grup de Xarxa de Dones de La Llum del Nord va oferir un vermut artesà als assistents.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: