Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 500 joves participen a l’activitat ‘Canvi de marxa’

Gairebé 500 persones han participat a l’activitat educativa ‘Canvi de marxa’, que busca conscienciar els joves sobre els accidents de trànsit.

‘Canvi de marxa’ és una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca; compta també amb la col·laboració de professionals de la policia local, els bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques que han intervingut en l’atenció a les víctimes d’accidents de trànsit a la zona.

L’acte es ve celebrant a Vilafranca en diferents formats des de fa quatre anys i té l’objectiu de conscienciar els joves de les causes i conseqüències dels accidents de trànsit així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

‘Canvi de marxa’ és una activitat multidisciplinar que inclou teatre, projeccions audiovisuals i els testimonis reals de persones que han estat víctimes d’accidents de trànsit o que han hagut de socórrer aquestes víctimes. A cada població on es fa l’activitat, els casos que s’expliquen són de la zona. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes.

El regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort explicava que ‘Canvi de marxa’ és una de les diverses activitats al voltant de la seguretat viària que es programen a Vilafranca.

La sessió ha tingut lloc a l’Auditori de Vilafranca aquest dijous al matí amb la presència d’uns 470 nois i noies d’entre 14 i 18 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: