Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

17 artistes de la col·lecció del MACBA exposen a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca

Aquest divendres el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, presidia l’acte d’inauguració de l’exposició “Entusiasme.

El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA”, una mostra itinerant que es pot veure a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca fins al 18 de febrer. Gusi assenyalava el caràcter internacional de les obres exposades. La inauguració comptava també amb les intervencions del cap del Servei de Cultura, Àngel Hom, i del comissari de l’exposició, David Armengol.

Disset artistes d’àmbit internacional i que formen part de la col·lecció permanent del MACBA tenen acollida a la Sala dels Trinitaris. L’exposició, en lloc de situar les obres dins d’un àmbit temàtic o cronològic determinat, s’erigeix com un tot específic, és a dir, una manera particular d’entendre la pràctica artística que reivindica la intensitat anímica del treball en l’art.

Com a activitats relacionades, el dimarts 23 de gener a les 4 de la tarda a l’Escola Arsenal, el comissari de l’exposició, David Armengol, impartirà la conferència “Cap a una lectura entusiasta de l’art contemporani”. I el mateix 23 de gener a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala dels Trinitaris tindrà lloc la conversa entre el comissari i l’artista Tere Recarens titulada “La pràctica artística: la biografia com a eina de treball”.

D’altra banda el diumenge 28 de gener a les 12 del migdia, l’artista-educadora Marta Galán proposa al públic familiar amb nens a partir de 6 anys una visita performativa a partir de la pròpia experiència del cos i l’acció per explorar i comprendre la disposició entusiasta i apassionada dels artistes que es presenten a l’exposició. Aquesta acció porta per títol “Cossos que fan coses”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: