Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

XXI edició de la Mostra de Bestiar de Ploma

La vint-i-unena edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma ha convidat les figures petites per mostrar el relleu generacional.

Aquest any, en el marc de la Fira del Gall, se celebrava la vint-i-unena edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma. La mostra aplegava aquest diumenge al matí una dotzena de figures de bestiari festiu. A primera hora, les peces es trobaven al recinte firal, on els més petits podien regalar el seu xumet a la gallina Ballarica que, amb el Tomassot, exercien d’amfitrions de la trobada.

L’Èric Garcia, del Perellot de Santa Fe i membre també de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, explicava que les bèsties tenen en comú que són aus.

Després tenia lloc la cercavila, que conduïa les peces fins a la plaça de la Vila. En aquesta ocasió, participaven a la mostra l’Àliga de Tàrrega i l’Eixideta, la Farnaca i la Farnaqueta de Cambrils, el Duc de Les Roquetes, el Gafarró de Premià de Mar, el Mussolot del campanar de Vilafranca, l’Àliga de Sant Julià i l’Àliga Tramuntana de Vilafranca i el Tomassot i la Ballarica. El president de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya Mateu Tres explicava que enguany havien volgut convidar les peces petites per mostrar el relleu generacional als balls després que l’any passat es commemorés el vintè aniversari de la mostra amb la participació de vint bèsties.

La majoria de peces que participen en aquesta mostra ofereixen balls de protocol i el president de l’Agrupació destaca la qualitat de les ballades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: