Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca es disposa a viure un intens cap de setmana amb la celebració de la Fira del Gall

Com marca la tradició, pels volts de Sant Tomàs, Vilafranca celebra la centenària Fira del Gall.

És l’únic espai a Catalunya on es pot viure l’experiència completa des de la criança fins a la degustació del Gall del Penedès, reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida. Situada al Parc de Sant Julià la fira obre dissabte de vuit del matí a tres de la tarda i diumenge de nou a tres.

Enguany, a més, hi haurà la Mostra de races de gallines autòctones catalanes.

El Mercat d’aviram és l’essència de la Fira del Gall on el visitant hi podrà trobar tots els exemplars de la raça Gall del Penedès, que porten una identificació exclusiva a la pota, alhora que tota mena d’aviram , gallines, galls de pagès, ànecs, o galls d’indi.

Una de les característiques que fan diferent i única la fira és el servei d’Escorxador gratuït.

Un altres dels pilars de la fira és la Mostra Gastronòmica. El visitant hi trobarà 7 restaurants de renom de la comarca, que presenten novetats culinàries posant l’accent, especialment, en els plats a base de Gall del Penedès. L’oferta és d’un total de 21 plats a base d’aviram, 8 dels quals destaquen per estar fets amb Gall del Penedès. I les vins de la DO Penedès conformen el tercer pilar del certamen amb el superceller en el que es poden tastar els vins i on també s’ofereixen diferents sessions de maridatge.

Tot un seguit d’actes festius completen l’oferta del cap de setmana de la Fira del Gall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: