Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca Acull reactiva la conscienciació sobre la situació que viuen les persones refugiades

El Casal Popular de Vilafranca acollia aquest dijous al vespre una xerrada dels activistes Lorena Hernández i Ivan Penalba sobre el projecte solidari autogestionat Jasmine School, a Atenes.

Jasmine School és un edifici abandonat al centre de la capital grega que, des de fa més d’un any, està habitat per centenars de persones refugiades i migrants que s’organitzen, amb l’ajut de voluntaris i voluntàries, per sobreviure en els llimbs.

Hernández i Penalva destacaven sobretot la invisibilització d’un drama que viuen milions de persones a causa dels conflictes que els han obligat a abandonar casa seva.

Els dos activistes qualifiquen la seva experiència de “dura alhora que confortable” però recorden que l’únic que han pogut fer ha estat oferir solucions puntuals, “pedaços”. I que el problema continua i es cronifica.

La xerrada sobre Jasmine School estava organitzada per l’assemblea de Vilafranca Acull, que s’ha reactivat per fomentar la conscienciació sobre la situació que viuen les persones refugiades. El col·lectiu va organitzar un concert per recollir diners al març i van enviar els mil euros resultants al projecte Jasmine School.

Ara esperen poder seguir amb la seva feina, informant i sensibilitzant la gent de Vilafranca.

Vilafranca Acull també treballa en la difusió d’una exposició que ja ha passat per l’institut Milà i Fontanals i que ara volen fer arribar a altres centres educatius i bars de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: