Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Solidaris de La Granada reivindica que no oblidem la situació de les persones refugiades

El grup Solidaris de La Granada continua recordant la situació que viuen milers de persones que fugen dels conflictes.

La situació que viuen milers i milers de persones que estan fugint de conflictes com la guerra a Síria segueix existint i eternitzant-se sense que els estats europeus hagin complert la quota d’acollida a la qual s’havien compromès. Només França i Alemanya s’acosten a la quota acordada i tot i així no hi arriben. Espanya havia de reubicar dins de l’estat unes 16.000 persones però només n’han arribat unes 1.300. En total, la Unió Europea ha acollit al voltant d’un 30% de les persones que s’havia compromès a acollir. En aquest marc, el grup Solidaris de La Granada segueix mobilitzant-se cada darrer dimecres de mes a la plaça de la Vila de Vilafranca per evitar que oblidem la situació de les persones refugiades.

Les concentracions que promou aquesta entitat granadenca no són, ni molt menys, multitudinàries i contrasten amb les que s’han fet per motius relacionats amb el procés català. Segons el portaveu de Solidaris de La Granada, la solidaritat és “selectiva” però no hem d’oblidar que, primer de tot, hi ha la dignitat de les persones.

La concentració d’aquest dimecres va acabar amb la cançó de Bob Dylan ‘Blowin’ in the wind’ versionada en català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: