Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manel Córdoba posa a disposició dels ajuntaments el seu recull de patrimoni natural

El Manel de les Fonts posa a disposició dels ajuntaments el seu treball per dotar de valor el patrimoni de la comarca.

El vilafranquí Manel Córdoba porta 14 anys documentant els arbres emblemàtics de l’Alt Penedès. Una feina exhaustiva que ha anat fent amb moltes dificultats, sobretot pel seu estat de salut. Ara diu que li és impossible continuar fent aquesta tasca, que implica desplaçaments i llargues caminades per la muntanya, i posa a disposició la feina que ha fet fins ara per dotar de valor el patrimoni dels municipis altpenedesencs. Li han quedat cinc municipis dels 27 que té l’Alt Penedès per inventariar, però ha classificat més de 2.000 arbres.

Córdoba defensa que saber més sobre els elements que hi ha a les muntanyes i camins del Penedès, no només arbres, sinó també fonts, barraques o altres, aporta més valor al territori. Per això destaca les seves col·laboracions amb els municipis d’Olèrdola i Sant Martí Sarroca.

Córdoba es va fer popular en treure la primera guia completa de les fonts del Penedès, ‘Les fonts del Penedès i els seus voltants’, publicada al 1999. Molta gent el coneix com a Manel de les Fonts des d’aleshores. També té fotografiats i inventariats salts d’aigua, llacs, barraques de pedra seca i altres elements singulars del paisatge penedesenc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: