Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Orquestra de Cambra del Penedès ha interpretat La Simfonia Pastoral de Beethoven a l’Auditori

La temporada de música a l’Auditori de Vilafranca continuava aquest diumenge al vespre amb La Simfonia Pastoral de Beethoven a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Penedès.

Hi ha poques obres al llarg de la història de la música a les quals l’adjectiu “descriptiva” els escaigui tan bé com a la Simfonia Pastoral de Beethoven. A la Pastoral, una de les peces simfòniques més interpretades i populars, Beethoven agafa el pinzell i crea una paleta de colors inspirats en la natura que esdevenen una autèntica pintura sonora, d’una bellesa i perfecció úniques. Tot i que el propi Beethoven va admetre que la Pastoral és “més una expressió de sentiments que un quadre” el cert és que no cal tenir una imaginació desbordant per percebre l’aigua, la tempesta, els ocells i tants d’altres elements de la naturalesa que creen un univers sonor bucòlic i impregnat de vida.

El director de l’Orquestra de Cambra del Penedès Màrius McGuinness destaca que les obres de Beethoven són sempre peces exigents que requereixen molta concentració per part dels músics.

L’Orquestra de Cambra del Penedès és la formació resident a l’Auditori Municipal de Vilafranca i, per a les seves actuacions, proposa un programa amb repertori clàssic amb la finalitat d’acostar la música clàssica a tots els públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: