Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Esbart Rocasagna de Gelida celebra 50 anys amb un espectacle amb participació d’ex-balladors

A primers d’aquest mes de desembre l’Esbart Rocasagna organitzava al pavelló poliesportiu de Gelida un espectacle amb el que va voler celebrar els seus 50 anys de vida.

Més de 750 persones es van acostar per gaudir de l’espectacle en el què participaven més de 200 balladors i que volia ser un reconeixement i un homenatge als més de 1.000 dansaires que al llarg d’aquestes 5 dècades han passat per l’esbart.
En aquesta celebració també hi era la Carme Pallarès, impulsora ara fa 50 anys de l’esbart. En aquell moment tenia 15, i després de veure un grup de dansa que va actuar a Gelida, va decidir tirar endavant al municipi un grup similar. 50 anys després encara funciona.
Ella va deixar l’esbart després de 12 anys, però la llavor ja havia quallat i amb el treball i l’esforç de molta gent ha mantingut la seva activitat i ha crescut fins el que és actualment un esbart de primer nivell.
També l’actual president de l’esbart, Núria López, valorava molt positivament aquesta celebració. Un repte important, però també com deia López un honor per la junta actual poder celebrar aquests 50 anys. Un recull de molts sentiments i sensacions de cinc dècades promovent i defensant la cultura catalana.
En l’espectacle d’aquest 50è aniversari hi ha participat uns 200 dansaires, amb participació de força gent que al llarg d’aquests anys havia estat a l’esbart i que han tornat a ballar per la celebració. Mariano Gutiérrez, director i creador de l’espectacle, destacava i agraïa la col·laboració de molta gent per poder-ho fer possible. Han estat 3 mesos d’intensa feina.
La celebració ha estat per recordar 50 anys de feina feta, però no s’aturen aquí per continuar fent realitat i mantenir ben vives les il·lusions i ganes de ballar de totes les persones que formen l’Esbart Dansaire de Gelida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: