Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alta participació marca la jornada electoral a Vilafranca

27.656 persones són cridades avui a les urnes a Vilafranca, on hi ha habilitades un total de 38 meses electorals en 12 punts de votació.

A primera hora ja eren molts els ciutadans i ciutadanes que esperaven a les portes dels col·legis electorals per exercir el seu dret a vot. El fet que aquest 21 de desembre sigui dia feiner ha fet que moltes persones optessin per votar a primera hora per després anar a treballar.

A l’Associació de Veïns de Sant Julià, la presidenta d’una de les meses parlava d’aquesta alta participació.

A l’escola Dolors Piera, un altre dels punts de votació, també hi havia força moviment des de primera hora del matí. Un dels ciutadans que s’ha acostat a votar és el Leo Tejedor, a qui no li ha afectat que les eleccions se celebrin en dia feiner perquè és professor i aquest 21 de desembre és dia no lectiu a les escoles. El Leo destacava l’alta participació i una major presència d’apoderats dels partits polítics.

Els comicis d’aquest 21D tenen un caràcter excepcional ja que són les primeres eleccions convocades per l’Estat en aplicació de l’article 155 de la Constitució que ha suposat el cessament del Govern i la suspensió de l’autogovern.

A tot Catalunya, més de 5 milions i mig de persones estan cridades a participar a aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, un 0,79% més que als comicis del 27 de setembre del 2015.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: