Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Agrícol acull una exposició amb Drac i els Diables de Vilafranca com a protagonistes

El darrer divendres 1 de desembre es va inaugurar la mostra fotogràfica al Centre Artístic del Penedès l’Agrícol sota el nom de “Gran Desfile del Fuego”

El darrer divendres 1 de desembre es va inaugurar la mostra fotogràfica al Centre Artístic del Penedès l’Agrícol sota el nom de “Gran Desfile del Fuego”. L’exposició recorda una cercavila de dracs i balls de diables que es va celebrar l’any 1957 a Granollers, durant el marc de les Fires de l’Ascensió. En aquesta cercavila, hi van participar un gran nombre de grups de foc que hi havia en aquells moments a Catalunya: el Drac i els Diables de Vilafranca, les Maces i la Guita grossa de Berga, el Drac i els Diables de Sitges, el Drac de Vilanova i la Geltrú, els Diables de l’Arboç, el Drac d’un barri d’Igualada i el Drac d’Arenys de Munt.

L’Olla dels Pobres de Granollers, organitzadors de l’exposició, ha recollit la totalitat de fotografies de l’esdevimenent.

L’origen sitgetà de l’antic alcalde podria ser el motiu pel qual hi van participar elements festiu del Penedès i Garraf. Des de l’Associació de Cultura Popular COET, també apunten que l’any 1957 la major part de colles i figures de foc es trobaven en territori penedesenc.

L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres de 5 a 8 de la tarda i fins al 31 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: