Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume Rafecas ha estat escollit per unanimitat com a nou Síndic de Greuges de Vilafranca

El ple ordinari celebrat aquest dimarts a l’Ajuntament de Vilafranca ha oficialitzat el relleu en el càrrec de la Sindicatura de Greuges.

Glòria Valeri ja va anunciar fa mesos la seva intenció de deixar-ho i en el darrer ple de l’any el relleu s’ha fet efectiu. El nou síndic és el professor jubilat, Jaume Rafecas, persona molt coneguda no només per la seva trajectòria de tota una vida a l’escola Estalella i Graells, de la qual en va ser director durant molts anys, sinó també per la seva vinculació en el món de la cultura i en concret en la música de gralla. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, es va mostar convençut que Rafecas portarà la sindicatura al mateix nivell que Glòria Valeri, a la qui va voler fer un agraïment públic pels 16 anys de dedicació.

L’alcalde, de forma excepcional dins d’un Ple, es va aixecar per felicita a Glòria Valeri i la va obsequiar amb una placa i un ram de flors.

Abans tots els portaveus dels diferents grups municipals van coincidir en assenyalar la gran feina duta a terme per la síndica sortint i també van coincidir en destacar les capacitats i el tarannà del nou síndic.

D’altra banda el ple va aprovar també de forma definitiva les ordenances fiscals per l’any vinent. Vilafranca en Comú havia presentat 20 al.legacions i la CUP 3.

La majoria van ser rebutjades pel govern, però el regidor d’hisenda, Aureli Ruiz, va apuntar que algunes seran analitzades per si es poden incorporar en un futur.

El PP va votar en contra de la proposta. Josep Ramon explicava que entre d’altres aspectes perquè l’IBI i la brossa pugen per sobre de l’IPC.

També van votar en contra els regidors de VeC. Ramon Arnabat apuntava que han tractat de fer propostes raonades, però que topaven amb un model molt diferent del govern.

Per part d’ERC, Mònica Hill, explicava que no van presentar al.legacions perquè en els darrers dos anys ja ho havien fet i les seves propostes no es tenien en compte. Anunciava el vot contrari que ja va explicar el mes d’octubre.

I la CUP també va votar en contra. Marcel Martínez criticava el model liberal del govern.

Per la seva banda el regidor del PSC, Francisco Romero, recordava que les ordenances fiscals serveixen per poder tirar endavant els serveis i els projectes i parlava del model de Vilafranca que ho garanteix.

Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor de PDeCAT i PSC i els vots en contra de la resta de grups.

El Ple també va aprovar inicialment la nova ordenança de protecció dels animals i la modificació dels estatuts del Consorci Sociosanitari de Vilafranca que s’integra en el Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya. L’Ajuntament es reserva una clàusula per tenir majoria i garanteix també que l’edifici del Ricard Fortuny es mantindrà de propietat municipal.

Finalment i d’urgència també es va anunciar per part de la CUP la renúncia al càrrec de la regidora Maria Ferrerons, per motius laborals. Ferrerons no va assistir al ple i serà substituïda per Marta Raventós.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: