Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gran Recapte d’Aliments ha comptat amb la participació de 426 voluntaris a l’Alt Penedès

La recollida d’aliments s’ha centrat en alguns productes concrets com la llet, l’oli i les conserves de peix, llegums i verdures.

Divendres i dissabte va tenir lloc una nova edició del Gran Recapte d’Aliments. El Gran Recapte és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades de l’entorn proper rebin ajuda alimentària. Però també serveix per donar a conèixer la situació que passen aquestes persones. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.

A l’Alt Penedès, la majoria de superfícies comercials s’unien al Gran Recapte i comptaven amb voluntaris i voluntàries de totes les edats per animar els compradors a col·laborar amb la causa. El president de l’Associació Ressò i delegat del Banc d’Aliments a la comarca Manel Medialdea destacava que 426 persones havien fet possible la campanya a l’Alt Penedès, entre les quals molta gent jove.

La recollida d’aliments s’ha centrat en alguns productes concrets com la llet, l’oli i les conserves de peix, llegums i verdures.

Medialdea recorda que el funcionament del Gran Recapte és territorial, de manera que cada zona distribueix el que ha recollit entre la gent que ho necessita a la mateixa zona.

Les dades concretes de la recollida d’aquest 2017 encara s’han de tancar però les primeres aproximacions parlen de la recollida de 4.300 tones d’aliments bàsics després d’haver mobilitzat 27.000 voluntaris i instal·lar uns 2.500 punts de recollida a tot Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: