Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb un fred intens s’ha iniciat una de les campanyes electorals que es prometen més calentes

A les dotze de la mitja nit d’aquest dilluns a dimarts s’ha iniciat oficialment la campanya electoral dels propers comicis del 21 de desembre.

Com és habitual les diferents formacions polítiques amb representació a la comarca de l’Alt Penedès han iniciat la campanya amb l’enganxada de cartells al centre de Vilafranca.

Junts per Catalunya ho ha fet, com té per costum el PDeCAT, a la plaça del Penedès. Allà el candidat i alcalde de Torrelavit, Ramon Riera, acompanyat per diversos alcaldes i membres del partit, han enganxat cartells amb la imatge de Carles Puigdemont, el candidat que es troba a Brusseles.

Riera assenyala que són unes eleccions anormals, on no s’ha d’escollir un president, perquè ja n’hi ha, i el que cal és restituir-lo.

L’eslògan del cartell de campanya de Junts per Catalunya és “Puigdemont, el nostre president”.

Per la seva banda el PSC també acostuma a iniciar les campanyes a la Plaça del Penedès. A l’altre banda de la plaça. El regidor, Francisco Romero, explica que en els últims anys Catalunya ha viscut una situació complicada per la unilateralitat dels uns i el mur dels altres. Els socialistes proposen redreçar el rumb amb acord i diàleg.

El candidat Miquel Iceta acompanya al cartell l’eslògan “Solucions, ara”.

La CUP, en canvi, no porta la imatge del seu candidat als cartells. L’enganxada la van iniciar davant dels Trinitaris, col·legi electoral com a símbol de continuïtat del referèndum de l’1 d’octubre. El candidat vilafranquí, Jordi Salvia, assenyala que el seu objectiu passa per aplicar la república.

Un dels eslògans que faran servir aquesta campanya és “Dempeus”. Davant del monument a Milà, a la rambla de Sant Francesc, ERC va iniciar la campanya amb un grup nombrós de militants i els tres candidats territorials. Entre ells el regidor vilafranquí, Pere Sàbat, que recordava que són unes eleccions del tot anormals perquè el seu candidat a la presidència encara està a la presó.

El cartell de campanya dels republicans diu ”La democràcia sempre guanya”.Per la seva banda representants de Vilafranca en Comú van iniciar la campanya de En Comú Podem enganxant cartells a la Plaça de Sant Joan. El candidat vilafranquí, Ramon Arnabat, destacava que el país porta dos anys encallat i que treballaran per trobar una sortida que millori l’autogovern i que pensi en l’agenda social.

Xavier Domènech és el candidat de En Comú Podem amb un eslògan de diu “Tenim molt en comú”.

I el PP acostuma a iniciar la campanya a l’Avinguda de Tarragona, just a tocar de la rambla. El regidor Josep Ramon junt amb altres representants del partit a Vilafranca acompanyaven la subiratenca Dolors Morera, número 28 a la llista. Morera creu que les eleccions eren necessàries per tornar el país a la normalitat. El cartell amb la imatge del candidat Xavier Garcia Albiol s’acompanya de la frase “España és la solució per recuperar la nostra economia”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: