Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fira del gall recull bones sensacions en la seva 353 edició

Durant el cap de setmana, el recinte firal ha estat ple de persones interessades a conèixer les propostes gastronòmiques, els vins de la DO Penedès i l’aviram exposat a la fira.

El temps ha respectat la celebració de l’esdeveniment, malgrat el fred sobretot de dissabte a la tarda, i les primeres sensacions sobre el volum de visitants i la diversitat de la seva procedència són positives.

També han estat ben rebuts els canvis i novetats, com la concentració de tots els expositors del mercat d’aviram en una mateixa zona, i l’exposició de races de gallina autòctones de Catalunya.

A la mostra gastronòmica, els set restaurants participants han elaborat els seus plats d’aviram amb una especial atenció al gall del Penedès. Al restaurant Cal Padrí destaquen que és primordial que els galls tinguin una bona criança.

El dissabte, la fira va ser inaugurada per l’alcalde de Vilafranca i la resta d’autoritats, que van acompanyar el Gall Tomassot i la Gallina Ballarica en una cercavila amb els grallers. També dissabte va tenir lloc el “IX Concurs de Raça Gallina Penedesenca Memorial Amadeu Francesch i el “III Concurs del millor color de closca d’ou de la Gallina Penedesenca”. La criadora de Pacs del Penedès Maria rau va obtenir el premi de l’ou més fosc, la gallina tradicional negra i la millorada també negra.

Quant a les activitats paral·leles, una de les que ha generat més expectació ha estat el maridatge de vins d’alta gamma de la DO Penedès amb formatges Xerigots, vehiculat a través del concert de l’excantant de Lax’n’busto Salva Racero.

Es calcula que aquest cap de setmana hauran passat per la fira del gall unes 45.000 persones. Les dades definitives es donaran a conèixer més endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: