Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat un pressupost de 7’5M€ pel 2018

Aquest dijous a la nit s’ha celebrat Ple ordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en el que com a principal acord s’ha aprovat el pressupost per l’any vinent.

El conseller d’hisenda Ramon Carbó explicava que es tracta d’un pressupost similar al de l’any anterior, lleugerament a la baixa perquè no inclou partides de les meses de contractació per inversions, que sí hi figuraven el 2017, però que no es produeixen cada any. El pressupost consolidat és de 7’5M€,  7 milions 250 mil corresponen a la corporació i uns 250 mil al Consorci de Promoció Turísitca de l’Alt Penedès que augmenta sobre tot per les noves incorporacions d’alguns ajuntaments i del Consell Comarcal del Baix Penedès. El pressupost contempla també un increment del 2% pels treballadors de l’ens.

En relació al pressupost des del grup d’Entesa, Toni Peñafiel, va recordar que en bona part el pressupost ve condicionat per polítiques de la Generalitat que no comparteixen. També va reclamar lideratge en polítiques territorials.

En no de la CUP, Anna Baqués, va demanar més suport als mitjans de comunicació i va posar com a exemple la partida de 2.000€ per Sercom, que considera baixa comparada amb els 3.000€ que es destinen al Vijazz i Cavatast.

També va demanar una reducció de les retribucions dels sous dels càrrecs electes i els càrrecs de confiança.

Per la eva banda Pol Pagès, en nom d’ERC, va anunciar una abstenció donat que el pressupost no és el que el seu grup hauria negociat però que ha de servir per fer front als resptes de futur. Sobretot el lideratge territorial.

El nou president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va coincidir en la importància del proper any, amb el lideratge territorial.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de PDeCAT, PSC i PP, els vots en contra de CUP i Entesa i l’abstenció d’ERC.

Cal destacar també que el Ple es va iniciar amb la incorporació com a nou conseller de Cèsar Herraiz, en substitució de Francesc Olivella.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: