Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capella del Santíssim acull un any més el cant de les Antífones, la setmana abans de Nadal

Fins el proper dia 23 de desembre es canten les antífones després de les vespres en el dies previs a les festes de Nadal.

Dins el temps d’Advent, un dels recursos que té la litúrgia catòlica per a la preparació immediata de la celebració de Nadal, és el cant de les antífones marianes abans del Magnificat durant les vespres dels set dies previs a la Nativitat del Senyor. Són les anomenades “antífones majors” i també les “antífones de la O” a causa de que totes elles comencen amb l’exclamació admirativa “O”. A Vilafranca ja fa alguns anys que l’Schola Gregoriana ofereix aquestes antífones, cantades en llatí, com recordava el director de l’Schola Gregoriana de Vilafranca, Joan Tarrades.
El rector de les parròquies de Vilafranca, Mossèn Xavier Aymerich, destacava que és un moment important de pregària per els catòlics. I que les vespres són una estona de recolliment que s’acompanya amb aquests cants.
Així, des del 17 i fins el 23 de desembre, l’Schola Gregoriana de Vilafranca conjuntament amb les Parròquies de la Vila, han programat el cant d’aquestes antífones a la capella del Santíssim de la Basílica de Santa Maria. L’horari serà cada dia a 2/4 de 9 del vespre, després de la missa habitual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: