Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Bisbe Joan Godayol va presidir la festa de la Virgen de la Puerta a Vilafranca

La celebració es va fer aquest dissabte passat, 9 de desembre. Com ja és tradició, l’església de Sant Francesc de Vilafranca va ser el punt d’inici de la celebració, amb la missa en honor de la Virgen

Una missa presidida enguany per Joan Godayol, salesià, bisbe emèrit d’Ayaviri al Perú. La cerimònia també va servir per la presentació de mossèn Xavier Aymerich davant la comunitat peruana. El fundador de la Hermandad de la Virgen de la Puerta, Fernando Utu, ens recordava que la veneració a la verge prové d’uns fets que van passar al segle disset.

L’acte comptava amb la presència dels regidors vilafranquins, Ramon Zaballa i Raimon Gusi. El regidor de cultura parla de la riquesa patrimonial que suposa conservar aquesta tradició.

La cerimònia religiosa és el primer dels actes que des del migdia i fins ven entrada la tarda va celebrar la comunitat peruana de Vilafranca, organitzats per l’Associació Virgen de la Puerta de la capital de l’Alt Penedès. És una celebració especial, acompanyada d’un grup musical amb cants tradicionals del Perú, de la mateixa manera que molts dels assistents van també amb indumentària especial per a l’ocasió, amb vestuari tradicional del país d’origen. Fa 15 anys que l’Associació Virgen de la Puerta organitza la veneració a la seva verge a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: