Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Sang i Teixits ha engegat una campanya de donació de sang per aquestes festes

Diumenge passat durant tot el matí, a la Rambla de Sant Francesc, es va instal·lar la unitat mòbil del Banc de Sang amb motiu de la campanya especial de donació que es fa habitualment durant el Nadal.

Amb el lema “El millor regal per aquestes festes és donar sang” el Banc de Sang pretenia engrescar el major nombre de persones a donar el més aviat possible ja que la darrera quinzena de l’any, juntament amb el mes d’agost, és el període més crític perquè les donacions baixen un 25% aproximadament.

Els dies de pont del mes de desembre, el fred i les festes són elements adversos a la donació i el canvi d’hàbits fa que les reserves de sang vagin baixant. Cal tenir en compte que la sang caduca i que cal transfondre amb un període de temps determinat.

I en les èpoques de menys donació la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als 5 dies. Per això cal mantenir un ritme de donació constant també al Nadal.

Durant aquestes festes nadalenques més de 2000 malalts rebran sang als centres hospitalaris de Catalunya. A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a partir del nom d’un municipi o un codi postal. En el cas de Vilafranca, el proper dia 8 de gener la unitat mòbil es tornarà a instal·lar a la Rambla de Sant Francesc. Si algú vol donar abans d’aquella data, l’hospital amb espai de donació més proper és l’Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: