Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Lluch és el nou president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Dissabte al migdia s’ha celebrat el Ple extraordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per escollir nou president, desprès de la renúncia presentada pel fins ara president, Francesc Olivella.

L’acte va estar presidit pel vicepresident, Lluís Valls. La renúncia comporta la necessitat de tornar a elegir entre els consellers comarcals a un nou president. Així es van anunciar els candidats, que eren els consellers Xavier Lluch del PDeCAT, Toni Peñafiel de l’Entesa i Anna Baqués de la CUP. I tot seguit es va procedir a cridar un per un a tots els consellers per que anessin dipositant en una urna el seu vot. Desprès es va fer el recompte i el resultat va ser de 20 vots per Lluch, 3 Baqués, 2 per Peñafiel i 4 vots en blanc. Xavier Lluch assumeix la presidència com un repte, amb responsabilitat i ganes de treballar per la comarca.

En relació als reptes que s’ha plantejat hi ha, sobretot, el treball d’entesa amb els ajuntaments.

Xavier Lluch va prometre el càrrec per imperatiu legal i fent constar que no va votar la constitució ni el rei ha estat escollit democràticament.

Lluch va començar a presidir el Ple amb referències al dia 25N i la lluita que cal fer contra la violència masclista. Desprès va donar la paraula als portaveus dels grups comarcals, als quals va respondre un per un.

El conseller del PP, Lluís Caldentey, va felicitar el president sortint, i va donar suport a l’entrant. Toni Peñafiel del grup de l’Entesa també va felicitar al nou president i li va demanar lideratge en el debat territorial. Anna Baqués de la CUP també es va afegir a les felicitacions esperant trobar punt en comú amb la nova presidència.

En canvi el portaveu d’ERC, Pol Pagès, va ser més crític. Va lamentar que, donades les circumstàncies que viu la Generalitat de Catalunya amb l’aplicació del 155, es mantingui a la comarca elm pacte del PDeCAT amb el PSC. En aquest sentit tan Lluch com el portaveu del PSC, Francisco Romero, van explicar que el pacte es va signar a l’inici de la legislatura i que es manté amb coherència a l’acció de govern del consell comarcal.

Per la seva banda el conseller del PDeCAT, Raimon Gusi, va mostrar també el suport del seu grup al nou president amb la confiança que es mantindrà una bona etapa de govern.

Per cloure l’acte el nou president, Xavier Lluch, va esbossar els principals reptes que es planteja en l’any i mig de mandat que li queda i que passen sobretot per les polítiques d’acompanyament als ajuntaments de la comarca.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: