Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum i un nou pavelló a la zona esportiva principals inversions de Vilafranca el 2018

El Ple de l’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat aquest dimarts a la nit el pressupost per l’any vinent.

El conjunt de l’entitat i els organismes municipals tenen un consolidat de 53’2M€, el que suposa un 5% més que l’any anterior. Pugen gairebé totes les àrees excepte la de la despesa financera, que baixa al voltant d’un 7%. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, destaca que els dos grans objectius dels pressupostos són la millora del servei públic i garantir tots els serveis municipals que ofereix l’ajuntament.

Aquests objectius  acompanyen les línies de treball que passen per els serveis d’atenció a les persones, les accions de promoció de l’activitat econòmica, l’augment de l’oferta formativa o el treball conjunt amb les entitats de la vila. També es reforça el manteniment i millora de l’espai públic i la transparència i eficiència dels serveis municipals.

Respecte al capítol d’inversions es contempla completar projectes ja iniciats, com la Casa de la Festa Major o el Casal de Joves de la Plegrina. També s’afronten noves inversions. Les més destacades són l’ampliació del Vinseum i un nou pavelló poliesportiu.

Altres inversions previstes són l’ampliació del parc d’habitatges amb finalitat social i l’ampliació del cementiri. El PP es va abstenir en la votació.

El seu regidor, Josep Ramon, assenyalava aspectes positius com les obres del Vinseum, l’enllumenat públic o la redacció d’un projecte de nova biblioteca, però en canvi troba mancances en el foment a la instal·lació d’empreses.

Ramon Arnabar de VeC va reclamar una diagnosi social que permeti redimensionar els serveis per millorar-ne l’eficiència. També va assenyalar que les principals diferències amb el govern estan en les inversions. Des de VeC no donarien prioritat a la urbanització de la via i en canvi sí que conseideren urgent una nova biblioteca.

També reclamen un equipament per a la gent gran i que es dotin de partida els acords aprovats en mocions, com el de patis oberts, els camins segurs per a les escoles, o la constitució del consell d’infants.

També des d’ERC, la portaveu Mònica Hill, apuntava que no són els pressupostos necessaris per Vilafranca, perquè no són participatius, ni prou socials.

La regidora republicana va dir també que no comparteixen la política de subvencions a les entitats que estableix massa diferències entre els entitats grans i les petites i mitjanes. I va reclamar un canvi de model de la recollida de les escombraries, implantant el sistema porta a porta.

També des de la CUP, Laia Santís, va mostrar diferències importants amb la proposta del govern. En primer lloc reclamant una partida de pressupostos participatius. També reclamant el Centre Cívic de l’Espirall, o criticant que no s’atenguin prou les necessitats socials.

En relació a les inversions va criticar que es destini un 50% del pressupostat al projecte del Vinseum.

Per part del govern el tinent d’alcalde Francisco Romero, va recordar que els grups municipals són el resultat d’unes eleccions amb la participació de milers de vilafranquins i responen a uns programes electorals.

També va destacar que l’objectiu principal ha estat en els darrers anys mantenir uns serveis adreçats a les persones.

Per cloure el debat l’alcalde, Pere Regull, va proposar fer una reunió amb els portaveus dels grups per donar més detalls del pressupost, entenent que algunes crítiques podien ser degudes a una mala interpretació del document. Finalment el pressupost del 2018 es va aprovar amb els vots a favor de PDeCAT i PSC, en contra de CUP, ERC i VeC i l’abstenció del PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: