Dissabte, 27 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca presenta a l’Smart City Expo World Congress la senyalització turística intel·ligent

La capital de l’Alt Penedès ha estat present a l’Smart City Expo World Congress que té lloc aquests dies a Barcelona.

Els tècnics de Turisme hi ha presentat la senyalització turística intel·ligent que es va posar en marxa aquest estiu per oferir als visitants informació que poden consultar a través dels seus dispositius mòbils.

La senyalització turística intel·ligent aprofita els senyals i indicadors turístics ja existents per ubicar-hi codis QR o uns dispositius anomenats beacons que permeten accedir a una informació més detallada a través del mòbil o la tauleta. Els beacons s’han instal·lat en 18 pals de senyalització turística del nucli històric i en la senyalització de la Casa de la Festa Major i dels claustres dels Trinitaris i de Sant Francesc.

En total hi ha 45 senyals en edificis històrics i patrimonials. També, s’han instal·lat 70 senyals adossats a terra. D’aquesta manera queden senyalitzades tres rutes: la Modernista, la Medieval i el recentment incorporat Camí del Vi.

S’ha bolcat tota la informació turística en aquesta plataforma, i a la pràctica és com tenir l’Oficina de Turisme al mòbil. Només cal descarregar-se l’aplicatiu. La tecnologia no consumeix dades perquè el mòbil es connecta a través de bluetooth.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: