Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull projeccions de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca s’adhereix per primera vegada a la Mostra de Cinema Espiritual, organitzat des de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat.

Aquesta mostra és una iniciativa que té per objectiu lluitar contra els estereotips i prejudicis sobre les religions a través de l’art del cinema. Aquest 2017, la mostra acull vint pel·lícules i un curtmetratge: en destaca el cicle dedicat al director Terence Malick a la Filmoteca; films dirigits per directors com Martin Scorsese o Mel Gibson; pel·lícules que fan visibles diferents tradicions religioses, i d’altres que tenen com a fil conductor els grans aspectes que preocupen la humanitat: el sentit de la vida i la mort, l’amor i la guerra, la llibertat, les malalties, la solitud, els refugiats, la justícia i la solidaritat, etc.
En total hi ha previstes 69 projeccions en 30 sales d’arreu del territori, repartides en 12 ciutats, la qual cosa posa de manifest, l’èxit i la consolidació d’aquest esdeveniment entre els principals festivals i mostres de cinema de Catalunya.
A Vilafranca es projectaran les pel·lícules “El hijo de Saül”, el dia 21 de novembre, a les 8 del vespre, a la sala Zazie, del Cinema Casal, i “Lo que de verdad importa”, el dia 28 de novembre, a les 8 del vespre, a la mateixa sala.
La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, creu que aquesta iniciativa pot ser una oportunitat de crear espais de reflexió, per a difondre actituds de canvi positiu i d’obertura vers les diferents creences o conviccions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: