Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Ruta del Xató arrenca la temporada amb un mapa del tresor gastronòmic

Al mapa es veu representada tota l’oferta turística del Gran Penedès.

Aquest dilluns s’ha inaugurat al Museu Deu del Vendrell la temporada 2017 – 2018 de la Ruta del Xató. Comença la Ruta amb una campanya totalment innovadora, per primera vegada un mapa del Gran Penedès inclou totes les iniciatives turístiques i les diferents “Rutes” que com a visitant del territori ets pots muntar.

Jaume Martí, president del Gremi d’hostaleria de Vilanova i enguany, president de la Ruta del Xató, assenyalava que amb l’excusa del xató es dona visibilitat a un territori ple d’atractius.

Per la seva banda la regidora de Turisme de Vilafranca, Dolors Rius, destaca la tasca de promoció que fa la ruta.

El xef Oriol Castro  ha rebut la mà de morter que el representa com a nou ambaixador de la Ruta del Xato.

Castro ha explicat com el va il·lusionar quan se li va presentar l’opció de ser ambaixador.

Castro explicava als assistents la relació particular que té amb el xató, molt arrelada a la seva infància al Baix Penedès i ara com fill adoptiu de Sitges.

El nou ambaixador ha fet públic que està elaborant amb el seu equip creatiu una salsa de xató particular, inspirada amb totes les receptes del territori, que podreu degustar als seus restaurants Compartir a Cadaqués, o el Disfrutar a Barcelona.

La inauguració de la nova temporada ha donat el tret de sortida a cinc mesos d’intensa activitat cultural i gastronòmica a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf. Una iniciativa que potencia l’activitat turística i gastronòmica de la zona i fa que augmenti la notorietat d’un plat tradicional, com n’és el Xató.

Enguany, cada vegada que un client demani xató a un restaurant acreditat per la Ruta, rebrà un petit cofre que pot tenir un premi amagat. Nits d’hotel, Menús de xató, vins de la DO Penedès, i premis dels patrocinadors de la Ruta.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: