Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Pla del Penedès estrena Mapa del Patrimoni Cultural

El Pla del Penedès estrena Mapa del Patrimoni Cultural

L’ajuntament de El Pla ha rebut de la Diputació el Mapa del Patrimoni Cultural del municipi, elaborat per l’Oficina de Patrimoni Cultural, OPC.

En aquest mapa s’han inventariat 109 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 76% corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), prop d’un 3% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 4,6% documental (fons documentals i d’imatges), un 2,75% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 13,7% natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).
L’OPC realitza des de fa més de 18 anys els Mapes de Patrimoni Cultural del municipis de la demarcació de Barcelona que ho sol·liciten. Actualment hi ha 155 municipis de la demarcació de Barcelona que disposen d’aquest estudi i n’hi ha diversos més en diferents processos de realització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: