Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Segons el govern el pacte a Vilafranca té bona salut i s’ha d’entendre en clau local

Des de PDeCAT i PSC consideren que l’acord és el millor per Vilafranca, sumant esforços de les dues llistes majoritàries a la vila i donant estabilitat.

En acabar la roda de premsa de presentació dels pressupostos d’aquest dilluns, en què hi eren l’alcalde Pere Regull i el tinent d’alcalde i cap de files dels socialistes vilafranquins Francisco Romero, han respost a les preguntes que se’ls ha fet sobre la situació actual del pacte de govern entre PDeCAT i PSC a la capital de l’Alt Penedès. Ambdós han refermat que consideren l’acord positiu per Vilafranca.
Regull ha explicat que la política local és política local, però què evidentment costa no veure’s afectat per el que està passant a nivell de país. En aquest sentit, ha volgut recordar que cada municipi té la seva correlació de forces, i ha reiterat que no faran rés que sigui perjudicial per Vilafranca. En aquest sentit s’ha mostrat convençut que l’actual govern municipal és el millor que pot haver-hi.
Regull comentava també que dins del PSC hi ha persones que s’han significat contra el referèndum i a favor de l’aplicació de l’article 155; però que no ha estat el cas dels regidors socialistes a l’Ajuntament de Vilafranca. Per ell, el pacte és entre persones, no amb unes sigles d’un partit.
Per la seva banda, Francisco Romero explicava que l’acord a Vilafranca es va fer el febrer de 2013, i va ser un dels primers. Va servir, recordava, per sumar esforços dels dos partits majoritaris des de sempre a Vilafranca. Però també apuntava que va ser complicat per al PSC, però que van considerar que era el millor per el municipi.
Romero també comentava que la situació nacional s’ha de mirar amb diferents matisos, i mirant d’aïllar la política local d’aquesta problemàtica. Explicava per exemple, que ell ha renunciat a ser present a les llistes del PSC de cara al proper 21D.
Tant Regull com Romero retreien a altres forces polítiques a la vila que fessin crides al trencament del pacte obeint més a consignes partidistes i tacticistes, més que fent-ho des d’una perspectiva vilafranquina i del que és millor per els ciutadans de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: